Menu

Menu główne

Napoje

Karta win

Menu śniadaniowe

Wina białe

CHARDONNAY HOUSE (Francja; Szczepy: chardonnay)
Lekkie, aromatyczne i odświeżające, z niuansami białych owoców pestkowych i kwiatów.
CHARDONNAY HOUSE (Francja; Szczepy: chardonnay)
Lekkie, aromatyczne i odświeżające, z niuansami białych owoców pestkowych i kwiatów.
Montelvini S.Osvaldo Pinot Grigio (Włochy; Szczepy: pinot grigio)
Jasnożółta, słomkowa barwa wina z zielonymi refleksami. Aromaty dominujących owoców tropikalnych z nutą agrestu i zielonych jabłek. Na podniebieniu wyraźne, orzeźwiające z limonkową kwasowością.
Montelvini S.Osvaldo Pinot Grigio (Włochy; Szczepy: pinot grigio)
Jasnożółta, słomkowa barwa wina z zielonymi refleksami. Aromaty dominujących owoców tropikalnych z nutą agrestu i zielonych jabłek. Na podniebieniu wyraźne, orzeźwiające z limonkową kwasowością.
Pirosmani Semi Sweet Tbilvino (Gruzja; Szczepy: rkatsiteli)
Przyjemnie półsłodkie, o połyskliwym kolorze złota, mocno zaakcentowanych nutach suszonych owoców, zwłaszcza kandyzowanych cytrusów.
Pirosmani Semi Sweet Tbilvino (Gruzja; Szczepy: rkatsiteli)
Przyjemnie półsłodkie, o połyskliwym kolorze złota, mocno zaakcentowanych nutach suszonych owoców, zwłaszcza kandyzowanych cytrusów.
Klaus Meyer Riesling Trocken (Niemcy; Szczepy: riesling)
Aromaty owocowe: cytrusy, ananas i jabłka, podkreślone delikatną nutą siana i akcentem krzemienia. W ustach napięte, delikatnie słonawe z wyrazistą owocowością i orzeźwiającą kwasowością. Idealne wino do pełnych, obfitych dań.
Klaus Meyer Riesling Trocken (Niemcy; Szczepy: riesling)
Aromaty owocowe: cytrusy, ananas i jabłka, podkreślone delikatną nutą siana i akcentem krzemienia. W ustach napięte, delikatnie słonawe z wyrazistą owocowością i orzeźwiającą kwasowością. Idealne wino do pełnych, obfitych dań.
Hunky Dory Sauvignon Blanc (Nowa Zelandia; Szczepy: sauvignon blanc)
Wytrawne wino o mocnym owocowym bukiecie z dominującymi nutami cytrusów, agrestu i ziół. W ustach sprężyste, rześkie z wyraźnym akcentem mineralnym.
Long Barn Chardonnay (USA; Szczepy: chardonnay)
Typowe dla chardonnay aromaty cytrusów, jabłek i gruszek z delikatną nutą wanilii i dębu. W ustach mocne smaki owocowe (morela, jabłko, banan), z akcentem masła, wanilii i tostu. Średniej budowy, z kremową, lekko maślaną fakturą.
Jurtschitsch Gruner Veltliner Terrassen (Austria; Szczepy: gruner veltiner)
Żółty z zielonymi reflseksami, aromat świeżego jabłka z delikatnymi cytrusowymi nutami, przyjemna pieprzowa przyprawa z pobudzającymi owocami w ustach.

Wina czerwone

SYRASH HOUSE (Francja; Szczepy: syrash)
Atrakcyjne, owocowe i soczyste, zdominowane przez aromaty czerwonych owoców jagodowych, zrównoważone w smaku.
SYRASH HOUSE (Francja; Szczepy: syrash)
Atrakcyjne, owocowe i soczyste, zdominowane przez aromaty czerwonych owoców jagodowych, zrównoważone w smaku.
Luccarelli Primitivo (Włochy; Szczepy: primitivo)
Głęboki rubinowy kolor z fioletowymi refleksami. Intensywny aromat owoców z dominującymi nutami śliwek i wiśni, pokreślony akcentem ziół (rozmaryn) i przypraw. Delikatny niuans wanilii. Wino pełne, miękkie, zmysłowe.
Luccarelli Primitivo (Włochy; Szczepy: primitivo)
Głęboki rubinowy kolor z fioletowymi refleksami. Intensywny aromat owoców z dominującymi nutami śliwek i wiśni, pokreślony akcentem ziół (rozmaryn) i przypraw. Delikatny niuans wanilii. Wino pełne, miękkie, zmysłowe.
Pirosmani Semi Sweet Tbilvino (Gruzja; Szczepy: 70% Saperavi, 30% Rkatsiteli)
Intensywny, głęboki, rubinowo-wiśniowy kolor, w zapachu bogate aromaty czarnych i czerwonych owoców ze śliwką i jagodą na czele, w ustach aksamitne, gładkie, intensywnie owocowe w posmaku.
Pirosmani Semi Sweet Tbilvino (Gruzja; Szczepy: 70% Saperavi, 30% Rkatsiteli)
Intensywny, głęboki, rubinowo-wiśniowy kolor, w zapachu bogate aromaty czarnych i czerwonych owoców ze śliwką i jagodą na czele, w ustach aksamitne, gładkie, intensywnie owocowe w posmaku.
Moulin de Gassac Pinot Noir (Francja; Szczepy: Pinot Noir)
Wiśniowa barwa wina. Eleganckie aromaty. Na podniebieniu dżem malinowy, śliwkowego ciasta, truskawki i przypraw do pieczenia.
Moulin de Gassac Pinot Noir (Francja; Szczepy: Pinot Noir)
Wiśniowa barwa wina. Eleganckie aromaty. Na podniebieniu dżem malinowy, śliwkowego ciasta, truskawki i przypraw do pieczenia.
Domaine des Lauriers Le Bon Côte Rouge (Francja; Szczepy: Syrah Cabernet Sauvignon, Grenache)
Wina mieszane przed butelkowaniem. Aromaty czarnej porzeczki, wiśni z nutami pieprzu i lukrecji. Na podniebieniu czyste, owocowe z akcentem jeżyn i dojrzałych śliwek, delikatne z aksamitnymi, miękkim taninami.
Domaine des Lauriers Le Bon Côte Rouge (Francja; Szczepy: Syrah Cabernet Sauvignon, Grenache)
Wina mieszane przed butelkowaniem. Aromaty czarnej porzeczki, wiśni z nutami pieprzu i lukrecji. Na podniebieniu czyste, owocowe z akcentem jeżyn i dojrzałych śliwek, delikatne z aksamitnymi, miękkim taninami.
Moulin de Gassac Merlot (Francja; Szczepy: merlot)
Intensywny, głęboki czerwony kolor. W nosie aromaty czerwonych owoców i przypraw. Wino ładnie zrównoważone, krągłe o owocowym charakterze, rozgrzewające.
Hunky Dory Pinot Noir (Nowa Zelandia; Szczepy: pinot noir (100%))
Wytrawne wino o intensywnie purpurowej barwie, z wyrazistym aromatem wiśni, truskawek i czarnych jagód i fiołków, wzbogaconym nutą dymu i przypraw. W ustach owocowe, zrównoważone z niuansami wanilii i łagodnymi taninami. Długie i eleganckie.
Cabernet sauvignon Cuvée Alexandre (Chile; Szczepy: cabernet sauvignon (85%), carmenère (14%), cabernet franc (1%))
Elegancki bukiet, na który składają się świeże aromaty śliwek i wiśni z delikatnymi nutami przypraw. W ustach koncentracja, owoc, aksamitne taniny, równowaga i długi finisz.

Wina musujące

Montelvini vino frizzante bianco (Włochy)
Subtelny owocowo-kwiatowy bukiet. W ustach wyraziście owocowe i orzeźwiające, z łagodną nutą słodyczy. Delikatna pienistość zwiększa percepcję owocowych i kwiatowych nut aromatycznych.
Dignitat Organic Cava Brut Nature (Hiszpania; Szczepy: xarel-lo 45%, macabeo 25%, parellada 30%)
Jasnożółta barwa. Drobne i trwałe bąbelki, czysty i jasny wygląd. Aromaty dojrzałych jabłek i cytrusów z akcentem kwiatów i lekką nutą tostową. W ustach łagodnie wytrawne z rześką kwasowością i wyraźnym owocowym posmakiem. Długi, miękki finisz.
Belstar Prosecco brut (Włochy; Szczepy: glera)
Wytrawne spumante od jednego z najbardziej znanych producentów w regionie. Aromaty owoców (melon, gruszka) i kwiatów. W ustach eleganckie, lekkie, owocowe z delikatnym kwiatowym posmakiem.

Wina polskie

Solaris Jakubów (Polska; Szczepy: Solaris)
Charakteryzuje się bukietem pełnym nut gruszkowych, dojrzałych brzoskwiń i miodu, które odczuwalne są także na podniebieniu. Smak balansuje przyjemna kwasowość. W podsumowaniu trunek świeży, momentami cytrusowy, o subtelnie kwiatowo-miodowym profilu. Jego jedwabista tekstura oraz owocowe akcenty na długo pozostają w pamięci.
Cuvée Silesian (Polska; Szczepy: Cuvée)
Pojawiają się aromaty kwiatów (drzewka owocowe). Usta są delikatne, o świetnym balansie cukru z kwasowością i nawiązują do aromatów - znajdujemy sporo kwiatowości oraz ziołowości, która pozostaje na finiszu.
Roter Riesling Silesian (Polska; Szczepy: Riesling)
Skrywa nuty róży, grejpfruta, liczi i poziomek, w ustach przywołując smak skórki pomelo i suszonych owoców.

Kontakt

Restauracja Good & One
ul. Obrońców Pokoju 1
58-540 Karpacz
NIP: 6112622738

Kontakt

tel.: +48 789 208 799
e-mail: kontakt@good-and-one.pl

Rezerwacja

Rezerwację dla grup zorganizowanych mogą Państwo dokonać kontaktując się z nami telefonicznie pod numerem telefonu:
tel.: +48 789 208 799